Премерихме сили с големите школи в паралелни турнири на Скаут лигата

Без медали от София и Пловдив се връщат участниците на „Казанлък волей“ от Скаут лигата за момичета, родени 2002/2003 г. и 2004/2005 г.

Първият от съставите ни игра в силна конкуренция на столичните „Левски“ и „Славия“ в групата, от които записа две загуби, но се пребори за петото място срещу „Локомотив“ София, побеждавайки с 2:0.

По-малките възпитанички на клуба играха в Пловдив, където срещнаха най-добрите 12 отбора във финалния турнир при набор 2004/2005 г. Стартирахме със загуба от 2:0 срещу състава на Кюстендил. Последва успешен двубой срещу „Славия“ с 2:0. След оспорван мач с „Разлог“ при 2:1, отборът на Казанлък се срещна в спора за 7 и 8-мо място с „Бултекс“ Варна, когото надигра с 2:0. Така казанлъчанки, с треньор Миглена Стрезова, не успяха да вземат медал от това съревнование, завършвайки на 7-мо място.

Отборът на „Бдин Вида“ (Видин) стана шампион на сезона в Скаут лигата по волейбол на България за момичета, родени 2004/2005. В спора за първото място във финалната фаза в зала „Колодрума“, волейболистките от Видин надиграха домакините от „Марица“ с 2:1 и спечелиха титлата. В двубоя за 3/4 място тимът на „Велбъжд“ (Кюстендил) надигра „Раковски“ (Димитровград) с 2:0. Кюстендилки завършиха с бронзовите отличия, а представителките на Димитровград оформиха финалната четворка на Скаут лигата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram