Предлагат над 200 хиляди за спорт в Казанлък за 2021 година

На заседание на местния парламент на 25.02.2021 г. (четвъртък) общинските съветници от Казанлък ще гласуват размера на сумите за подпомагане дейността на футболните клубове на територията на община Казанлък и волейболен клуб „Казанлък“ за 2021 г. Сумата е рекордна за историята на спорта в града на розите, в условия на пандемия и провалени първенства. Трикратно завишени са средствата за волейбола в града на розите, предвид успешното представяне на съставите на клуба в държавните първенства и възхода на този спорт в последните години.

В мотивите на вносителя – Община Казанлък, се казва, че „футболът и волейболът са двата най-популярни спорта в Община Казанлък. Към тях се проявява най-голям интерес от страна на всички възрастови групи. Школите на ФК „Розова долина“ и Волейболен клуб „Казанлък“ са с най-голям принос за град Казанлък и Община Казанлък“. Затова предложението е за двата вида спорт да бъдат разпределени 50% от общата субсидия на спортните клубове, която в бюджета за 2021г. е 210 000 лв. 30 % от сумата за двата клуба е предназначена за Детско-юношеската школа, а останалите 70 % за спортния клуб.

Ако предложението на администрацията бъде подкрепено, ФК „Розова долина” ще разчита на субсидия от 62 500 лв., а Волейболен клуб ,,Казанлък“- на 33 500 лв. Още три футболни клуба – ФК „Елтемир”- гр. Крън, ФК „ Минерал” – с. Овощник, ФК „Бузлуджа” – с. Енина, които участват в първенство „Областна група – мъже“, ще получат финансиране от Общината, като за целта ще получат по 3 000 лева за спортната си дейност.

В Община Казанлък функционират общо 39 спортни клуба, което означава, че между останалите ще бъде поделена останалата сума от 105 000 лева.

Спортните клубове, кандидатстващи за финансово подпомагане от Община Казанлък през 2021г, трябваше да отчетат своите резултати от 2019г., но по методиката за точкуване на Наредба №34. В случай обаче, че даден спортен клуб не е осъществявал спортно-състезателна дейност през 2019 г., успехите следва да бъдат за 2020 г.
Клубовете трябваше да представят своите заявления в деловодството на Община Казанлък, заедно с другите изискуеми документи в срок до 26.02.2021г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram