Подсилват волейболния отбор с нови състезателки

Новите състезателки на „Казанлък Волей“ скоро ще се присъединят към ядрото от сегашния отбор, изграден изцяло от девойките на клуба. През новия сезон за казанлъшкия тим ще играят разпределителката Йоана Атанасова, посрещачката Никол Дулева (дъщеря на известната българска атлетка Ива Пранджева) и централната блокировачка Мария Кривошийска. Последната бе и в състава на „Лъвиците“, а сега се завръща в спортната зала, за да помага на по-младите попълнения в отговорната задача – предстоящото участие за състава ни в евротурнира Купата на претендентите. И трите волейболистки през миналия сезон са играли в чужбина.

„Още през първата година ще гледаме да се представим добре. Ще участваме и в европейския турнир „Чалъндж къп“, където също ще се опитаме да се представим максимално добре“, коментира новият наставник на казанлъчанки Атанас Петров. „Предложението на „Казанлък Волей“ ме привлече с това, че в клуба искат да развиват и да дават шанс на млади и талантливи състезателки. Президентът на клуба Васил Аргиров влага безрезервно собствени средства за развитието на отбора от много години. В „Казанлък Волей“ работят хора, които са тясно свързани със спорта. Залагам на този дългосрочен проект, да развивам млади състезателки и целта ни е да надграждаме и да се целим и в резултат в близките години“, заявява Петров. 

Жените на Казанлък се събират за първия си лагер на 9 август, а след седмица ще отпътуват за Шкорпиловци /край Варна/ на лагер-сбор на морето. Именно там, за близо 10 дни ще се подготвят и децата от Детско – юношеската школа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram