Повикаха възпитаник на „Розова долина“ на проби в английския „Лестър“

Ръководството на ПФК „Берое“ съобщи за двама свои таланти, за които е получена официална покана от бившия английски шампион „Лестър“ за пробен период. Едното от децата е възпитаник на треньора Боян Нейчев от школата на „Розова долина“, което бе привлечено в „Берое“ – Монир Ал Бадарин (на снимката вляво). Той се състезава за състава на „Берое“ 2004 г. под ръководството на Радостин Александров.

Казанлъшкият талант и съотборникът му Красимир Тодоров ще останат за седмица в Академията на „лисиците“, заедно със своя треньор, който седмица по-рано ще бъде на едноседмичен стаж там.

Поканата идва директно от главния скаут на академията – Бил Уол, който лично е наблюдавал част от изявите на отбора на „Берое“ през сезона. Контакта между двата клуба е директен, без посредници, като в предложението на „Лестър“ присъства и възможността за сътрудничество между двата клуба занапред. Академията на „Лестър“ е оценена в най-високата категория на Острова.

Монир Ал Бадарин е роден пред 2005 г., но играе при една година по-големите като полузащитник. През този сезон претърпя контузия, но това не му попречи да се възстанови бързо и да продължи да се представя на високо ниво на терена, съобщават от клуба. За 51 мача, той има 38 гола и 22 асистенции, а на последното международно участие на отбора за родени през 2004 г., което бе в Италия, той взе отличие за Най-добър полузащитник на турнира, макар да бе година по-малък от всички. Монир завършва годината и с Отличен успех.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram