Още на старта: Мартин Папанов събра погледите със страхотно представяне на пролога

Първи по резултат от българските участници, стартирали в 68-та международна колоездачна Обиколка на България, е казанлъчанинът Мартин Папанов. Той се нареди 15-и (1:12:79) от 145 стартирали. Объркване с класирането на голяма част от участниците, допуснато от организаторите, оставя в неизвестност подреждането на другите колоездачи, чието представяне следи казанлъшката общност – ветеранът Владимир Коев и младият Златин Вълчев. Надяваме се това да не се отрази на крайния резултат, но пък е показателно за проблеми с организацията!

Полякът Марчели Богуславски (Marceli BOGUSŁAWSKI) бе най-бърз в индивидуалния старт по часовник около храм-паметника „Александър Невски“ в София с дължина около 1 километър, като финишира за 1:08 минута. Втори на 2 секунди се нареди Михел Ашенбренер (Германия), а трети на 3 секунди завърши Нилс Вандепуте (Белгия).

Официалният старт на състезанието ще бъде даден на 1-ви Юли на площад Народно събрание в София в 12.15 ч. след което колоездачите ще потеглят по първия етап София – Пловдив с дължина от 178 км. Предвидени са два премийни спринта като първият е в Самоков , а вторият в Пазарджик. Етапът включва и една премия за катерачи от 3-та категория в К.К Боровец. Финалът в Пловдив се очаква да бъде около 16.45 ч. пред хотел Санкт Петербург. Етапът спокойно може да го определим като спринтьорски, тъй като самата височина край Боровец не е стръмна и е в началото на етапа, като това ще даде възможност на отборите с добри спринтьори да контролират етапа. Гледайте на живо 68-ата колоездачна обиколка на България по спортния канал Б1Б тук: https://b1bsport.bg/live.php

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram