Още един от отборите ни по волейбол се класира за финален турнир

Три столични клуба – „Славия“, „Ахил“, ЦПВК и представителките на „Казанлък Волей“ се класираха за държавни финали по волейбол на България за кадетки (състезателки родени 2003/2004 година). Четирите тима заеха първите две места на допълнителни квалификации, които се проведоха в Казанлък и Етрополе.

Турнирът за отбори от Група А се игра в Казанлък, с участието на домакините, „Славия“ София, „Раковски“ Димитровград и „Хебър“ Пазарджик.

Славистките и „розите“ отбелязаха по две победи над съперничките, като се класираха за финали, а директният им двубой бе за престиж. В него се получи петгеймова битка, с много оспорвана игра и обрати от двете страни на мрежата. В крайна сметка „Славия“ имаше повече късмет и надигра тима на Казанлък с 3:2 гейма, а с това спечели турнира. Двата тима ще играят в спора за титлата. „Хебър“ надигра „Раковски“ с 3:2 гейма също в мач за престиж и зае трето място, „Раковски“ остана четвърти. Двата отбора прекратяват по-нататъшно участие.

В спора за титлата участват осем отбора, а турнирът е от 7 до 11 ноември в столицата. Ето всички участници: ЦСКА, „Локомотив 1929“ София, „Марица“ Пловдив, „Велбъжд“ Кюстендил, „Славия“ София, „Ахил“ София, ЦПВК София, и „Казанлък“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram