Още две казанлъчанки с дебют в женския футбол

Мариян Василев

Две от девойките на ФК „Розова долина“ – Никол Иванова и Анджелина Динева, направиха своя дебют в Женското футболно първенство на България. По-рано през сезона в първенството записа изява и Теодора Люртова. И трите момичетата са възпитанички на младия ни треньор в школата Мариян Василев.

Днес Теодора Люртова стартира като титуляр за отбора на „Енко“ Пловдив, а Анджелина Динева и Никол Иванова се появиха в игра през второто полувреме, записвайки първото си представяне за пловдивския тим. За съжаление, отборът на нашите момичета загубиха тежко от тима на НСА, действащи шампионки и участнички в Шампионска Лига за Жени, но въпреки това оставиха добри впечатления.

Мариян Василев е доволен от играта на момичетата и даде добра оценка за показаното на терена. „Много съм горд с моите възпитанички. Няма невъзнаграден труд, а дано трите служат за пример и за останалите девойки в Казанлък, че мечтите се сбъдват, когато се трудиш отдадено“, каза треньорът. В рамките на две години, четири футболистки от школата на Казанлък заиграха в професионалния футбол, като с всички тях работи наставникът на девойките от „Розова долина“ Мариян Василев.

С екипа на „Севлиево Лейдис“ през 2020 година се състезава казанлъчанката Анелия Ангелова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram