Очаквано 5:0 за казанлъчани, „Гришата“ ще играе в Гърция

ФК „Розова долина“ очаквано разгроми с 5:0 новака ОФК „Стралджа“ на стадион „Севтополис“ в 4-ия кръг на Югоизточната „В“ група. В съботния ден при идеални условия за футбол ,пред над 200 зрители, двата отбора изиграха равностоен на моменти мач с много положения и пред двете врати, но казанлъшките футболисти бяха много по-точни в завършващата фаза. С по два гола за казанлъчани се отличиха Асен Асенов и Венелин Братанов, а един добави Христо Паричков. Още в 7-та минута Асен Асенов добави и реализира след ниско центриране на Христо Терзиев и атака отдясно. Гостите отговориха с един далечен удар преминал на сантиметри от лявата греда. В 28-та минута резултатът стана 2:0, а голмайстор отново бе Асенов, разписал се от два метра след чудесен пробив и пас на игралият добре в двубоя Кристиян Петров отново отдясно. В 33-та минута при едно разбъркване в наказателното поле на тима от Стралджа /Ямболско/, топката попадна във Венелин Братанов, който я вкара във вратата за 3:0. Само секунди по-късно защитник на гостите допусна груба грешка губейки топката пред собственото си наказателно поле, топката стигна до Христо Паричков и той без забавяне реализира четвърти гол – 4:0! До края на полувремето гостите създадоха две добри възможности, а топката бе избита от голлинията на „розите“ на два пъти от капитана Боян Нейчев .След хубав пробив на завърналия се „таран“ Венелин Братанов отдясно завърши с точен удар в далечния ъгъл за 5:0 след 50 минути игра. Последваха пропуски на Асенов и Братанов, а на моменти неадекватното съдийство предизвика смях и аплаузи…. Гостите от ОФК „Стралджа“ тръгнаха в атака и създадоха добри възможности за попадение след грешки на отбраната ни, но не успяха да стигнат до първи гол за тях във „В“ група през този сезон във втория си двубой. В 84-та минута играч на гостите центрира отляво и нападател на гостите от 3 метра стреля точно в тялото на вратаря Златко Костадинов. Само след минута, нападател на гостите „нахлу“ отляво в наказателното поле, но ударът му бе над вратата. Последното „чисто“ положение, което пропуснаха гостите бе в 87-та минута, като този път на ниво се представи Златко Костадинов спасил шут на „изведен“ срещу него играч на тима, воден от добре познатия ни Стоян Гурков. В „Коринтос“/ Гърция/ пък ще заиграе голмайсторът ни Григор Георгиев, като „старшията“ на „розите“ добави: „Не може да не ни липсва „Гришата“, но трябва да се гордеем,че имаме играч в тим с амбициите да играе във втора гръцка дивизия“. „Грипен вирус“,лекции и изпити на футболистите ни „прекрои“ състава за втората ни домакинска победа.Николай Цонков и Петров напуснаха под аплодисментите на феновете, след контузии.

   Хубавата победа „изкачи“ в таблицата „Розова долина“ на 7 място във временното класиране с 6 точки /от 17 тима при „аматьорите“/, а на 7 и 22 септември ни предстоят тежки гостувания на лидерите „Мастер“/Бургас/ и в Свиленград.

Казанлъчани играха така: Костадинов, Христо Терзиев, Нейчев-капитан, Николай Цонков /Николов/, Николай Архипов,Петров /Николай Нейков/, Димитров, Паричков, Асенов, Братанов /Петков/ и Апостолов.

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram