Очаквано бием в Перник, драма с дебютанта в началото

Женският тим на „Казанлък Волей – Багира“ пътува в деня на мача за днешното си гостуване в Перник на новака в женския волейболен елит – тимът на Европейския политехнически университет.  Всички момичета на старши треньора Петър Дочев се качиха сутринта в клубния автобус и тръгнаха за миньорския град, в тима вече нямаше болни или контузени, което бе най-добрата новина. И победиха в дебютния двубой близо до София с 1:3 (25:21) – (16:25) – (22:25) – (13:25) пред над 150 души. Двубоят между ЕПУ – Перник и „Казанлък Волей – Багира“  бе от 5-ия шампионатен кръг от първенство в женската Национална волейболна лига на България. Гостенките тръгнаха по-уверено в мача и поведоха в резултата в началото на първия гейм.  След второто техническо прекъсване домакините обаче успяха да намерят пътя към обрата и зарадваха феновете си по трибуните с крайното 25:21. Казанлъшкият тим реагира светкавично и във втората част постигнаха категоричното 25:16 и изравниха резултата.  Следващият гейм бе малко по-равностоен, но отново премина под превеса на отбора от Казанлък и момичетата на Петър Дочев успяха да го затворят при 25:22.  В четвъртата част гостите отново наложиха тотално надмощие и щяха да оставят перничанки с едноцифрен актив, ако не беше серия от точки на ЕПУ, с която домакините спасиха няколко поредни мачбола преди да отстъпят с 13:25. Съдии на срещата бяха Любомир Джерахов и Милена Лазарова.Нека припомним, че тимът на Европейския политехнически университет в Перник е абсолютен дебютант в женския елит. Заслуга за възраждането на женския волейбол в миньорския град има подкрепата на шефовете на Студентския клуб към Европейския политехнически университет и особено на ръководството на това висше учебно заведение в Перник, което реши да създаде женски волейболен отбор в женския елит. Начело на тима застана Десислава Банкова, треньор на женското направление във ВК „Миньор“ (Перник), а за технически директор бе назначен Асен Асенов. Сред привлечените волейболистки в пернишкия волейтим са Кристина Тончева, Адела Анева, Андреа Матеева и др.  
Преди началото на първенството женският отбор на ЕПУ спечели купата и златните медали от силния волейболен турнир на 33-ия международен студентски спортен фестивал в турския мегаполис Истанбул, без да загуби нито един гейм.

Казанлъчанки бяха силно мотивирани за успех срещу „студентките“ от Перник и зарадваха феновете и ръководство с резултатна игра и победа. 
„Наистина отиваме за победа, но смятаме, че ни очаква трудно гостуване в Перник срещу отбор, който също има своите амбиции в първенството. Направили сме си необходимите изводи от нашата игра от някои предишни мачове, смятам че познавам предстоящия ни съперник. Няма да бъде леко, по традиция в Перник се играе доста трудно и затова се стягаме за тежко гостуване.  В самия мач ще търсим най-доброто от нашите възможности”, коментира старши треньорът на „розите“ Петър Дочев преди мача в пернишката зала „Борис Гюдеров“. В 6-ия кръг приемаме „Марица“/Пловдив/ в дербито на НВЛ на 22.11.2013/петък/ от 18 часа в зала“Багира“.С три победи и загуба сме с 9 точки в „ТОП 3“ от 7 тима в Лигата.

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram