От националния тим похвалиха казанлъчанина Мартин Папанов за представянето му в Сърбия

Колоездачът от националния отбор Мартин Папанов показа голям напредък при участието си на многоетапното състезание Belgrade Banjaluka 2021, което завърши в неделя. Похвала от координатора на отбора ни получи и Дениз Рюстемов.
„Те са млади състезатели и надежди, и имат потенциал. Именно затова ще бъда още по-взискателен към тях в тренировките“, коментира Радослав Константинов при завръщането си в България.

Мартин Папанов финишира 12-и в генералното класирането до 23 г., а в III етап допуска тактическа грешка, която го лишава от по-челно генерално класиране. Най-добро представяне на Belgrade Banjaluka 2021 от българите направиха опитните Борислав Иванов и Николай Генов.

„В края на всеки етап се правеха няколко обиколки в града, които бяха опасни, но хубавото е, че всички наши състезатели се опазиха от падания и се съхраниха“, обясни Константинов. Според него тактическа грешка в отделни етапи са допуснали и другите родни колоездачи, но това ще им даде възможност да не я повтарят в предстоящите стартове зад граница.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram