Отказаното инвестиционно намерение за подпомагане на футболния клуб отново влиза на сесия

Кметът на Казанлък връща за ново разглеждане решението за отказ на учредяване безвъзмездно право на ползване на общински обекти за разполагане на рекламно-информационни елементи в град Казанлък на СНЦ „Футболен клуб Розова долина Казанлък“ като нецелесъобразно. В мотивите е посочено, че във възникналия дебат, по време на обсъждане на предложението са били изтъкнати аргументи, че следва да се осигурят средства за всички спортни клубове.

Няма спор, че всеки един спортен клуб трябва да бъде подпомаган за развитие както на масовия спорт, така и на спорта за високо спортно майсторство, заявят от пресцентъра на Община Казанлък. „В тази връзка Община Казанлък отделя според възможностите си средства за подпомагане на клубовете, по определени критерии, въз основа на приета от Общински съвет Наредба. В настоящия случай СНЦ „Футболен клуб Розова долина Казанлък“ е направил самостоятелни усилия да привлече допълнителни средства за дейността си чрез спонсорство, като за целта е поискал от Община Казанлък подпомагане, изразяващо се в предоставяне на общински обекти за извършване на рекламна дейност.“ Община Казанлък ще подкрепи усилията на клуба за алтернативни спонсори и рекламодатели.

Очаква се спорното предложение за външно финансиране отново да бъде поставено на вниманието на съветниците и то ще бъде прегласувано.

На ход е Общински съвет – Казанлък, който в двуседмичен срок следва да разгледа отново върнатите за ново разглеждане общо 3 решения, по реда на чл. 45, ал. 7 от ЗМСМА.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram