Отборна титла и успехи за състезателите на „Дамасцена Алба“

С множество награди са пилоти на „Дамасцена Алба“ от писта Калояново, където се проведе първи кръг на Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут – писта „ЛИКИ МОЛИ“.

Трикратният шампион в своя клас Иван Влъчков стартира със своята „Хонда Сивик“ от полпозишън и поведе в състезанието. След 2 обиколки обаче, остана без компресия на първи цилиндър и спря.

Край Пловдив спечели друг състезател на казанлъшкия тим – Давид Будев с „Хонда Сивик“, както и завършилият надпреварата под номер 2 – Емил Иванов. На третата стълбичка се качи Минко Минков с „Опел Астра“.

Автомобилният клуб от Казалък записа и второ място в клас Спорт. Александър Димитров се качи на втората стълбичка в първия кръг на Националния шампионат.

Преди десетина дни Влъчков с Honda Civic също беше най-бърз в своята Категория 3 Група Е1 до 2000 куб.см на планинско изкачване Гоце Делчев, втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм.

При променливи условия и мокра настилка Иван се справи страхотно на новото за всички пилоти трасе. Пилотът на „Дамасцена Алба“ записа 2:40,600 мин. в първото качване, във второто свали до 2:35,300 мин., а в последното постигна 2:40,030 мин. Така той изпревари с над половин минута втория в класа Косьо Йорданов с „Renault Megane“.

Влъчков е и пети в общото класиране, като пред него се наредиха само пилоти с много по-мощни коли. В същото време зад него останаха такива с доста повече конски сили и задвижване 4х4.

В отборното класиране първи стана именно екипът на „Дамасцена Алба“, воден от Николай Мончев от Казанлък.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram