Осемте най-силни мъже на планетата ще премерят мускули във Финалите на Световната купа по канадска борба

Стара Загора сe подготвя за предстоящите Финали за Световната купа по канадска борба. Организатори са Община Стара Загора и Българската федерация по канадска борба.

Състезателите кацат на 4-ти юни в 12:00 часа на летище София, където ще се проведе пресконференция и претегляне на играчите.

На 5 юни, вторник, те ще пристигнат в Стара Загора. Това са 8-те мъже с най-силни ръце на планетата в категория до 100 кг. Организаторите са прекарали дълго време в избора на 8-те най-добри избрани сред избраните. Селекцията определи в Стара Загора да се състезават Арсен Лилиев (Русия), Дмитрий Трубин (Казахстан), Игор Мирошник (Украйна), Джон Брезенк (САЩ), Kрасимир Koстадинов (България), Тод Хътчингс (САЩ), Терънс Оперман (ЮАР) и Васили Дауташвили (Грузия).

Те ще бъдат приети от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, след което ще бъдат представени на обществеността по време на официална церемония на открита сцена, на площада пред Община Стара Загора от 18.00 ч. Тогава ще бъде изтеглен и жребият за състезателните двойки. Схемата на турнира ще бъде от решаващо значение за целия ход на състезанието. Онлайн излъчването на живо ще започне в 17:00 часа, когато на площада ще започне програма с участието на мажоретни състави, спортни клубове и Общинския духов оркестър. В церемонията ще се включи и Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“. Край сцената ще има шатри с флаери за автографи на състезателите, както и маса, на която всеки може да опита силите си с тях.

В сряда, 6-ти юни, от 17.30 часа е планирано излъчване на живо на тържественото откриването на турнира и начало на борбите на състезателите в Общинска спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ – бул. Никола Петков 10).

На 7-ми юни, четвъртък, от 18.00 часа ще бъдат излъчени на живо финалите и награждаването на победителите.

Двубоите ще се излъчват в над 50 държави, в 12 отделни предавания, милиони зрители по целия свят ще могат да ги гледат. В България мачовете ще се излъчват по ТВ7, а в САЩ по най-гледаните телевизионни канали.

В състезанията ще могат да участват и хора с физически увреждания.

Наградният фонд е 15 000 долара, като победителят ще получи 50 000 долара. Входът ще бъде свободен.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram