„Обиколка на Румъния”: Алексиев в „Топ10”

Казанлъчанинът Мартин Грашев /“Несебър Шокблейз“/ е с времето на 8-мия, отново на 32 секунди от лидера Йоанис Тамуридис /“Tableware“/, след четирите етапа от „49-та Международна Колоездачна Обиколка на Румъния“/от категория 2.2./ с време 9:38:03 часа.

В челната 15-ица на генералното класиране е и съотборникът му Станислав Заралиев от Казанлък / на 33 секунди след водача с времето на 10-ия/.

В днешния 4-и етап от „румънския тур“ от Яси до Ботосани , 117 километра, победи украинецът Андрей Куляк с време – 2:36:28 часа. 6-ти с времето на победителя е друг казанлъшки талант след перфектна „езда“ Александър Алексиев / с трикото на „Несебър“/.Станислав Заралиев и Мартин Грашев са съответно 17-ти и 22-ри отново с времето на лидера в етапа.Над 45 км/час бе средната скорост на колоната,представена от 14 националности и вече 72 –ма колоездача.Над 1300 км. ще изминат „бегачите“ в нашата „северна съседка“ в дните на обиколката.

В отборното класиране „Несебър Шокблейз“ с мениджър казанлъчанинът Георги Енчев, е вече на втора позиция, на 29 секунди от Румъния от общо 14 отбора , сред които са и две национални селекции – Румъния и Украйна.

След Обиколката на Румъния от 15 до 17 юни, несебърци ще карат в „Обиколката на Горна Австрия“, като целта е място в първата шестица.

Други стартове на тима са отново в Румъния – от 4-8 юли – „Сибиу тур“, 21-22 юли – „Обиколка на Централна Европа“ / 21-22 юли/, „Обиколка на Секлерланд“ /Румъния/ от 9-12 август и участие в „Обиколката на Долна Чехия“ – 18-19 август. Под въпрос е участието на тима в „Балтик тур“ от 22 до 26 август.

През септември обаче отборът ще се включи по традиция в „Международната Обиколка на България“, в която спечели личното и отборно лидерство миналата година.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram