Обиколката на България преминава през Плевен

66-ата международна колоездачна обиколка на България тази година ще премине през Плевен. Събитието ще бъде част от проявите, посветени на 140-годишнината от Плевенската епопея, съобщи кметът на града Георг Спартански.

Той е получил уверение за това при срещата си с председателя на Българския колоездачен съюз Евгений Димитров. Шефът на БКС е гарантирал, че Плевен ще бъде включен в маршрута на обиколката. Участниците, които се очаква да бъдат около 180, ще спрат в историческия град на 4 септември. Етапът ще бъде от Троян през Плевен за Свищов. Велосипедистите ще получат награди в Плевен, обяд и ще имат възможност за кратка почивка в два от централните хотели на Плевен – „Ростов“ и „Балкан“.

Тази година колоната ще потегли от София и ще премине още през Троян, Свищов, Търговище, Ивайловград, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Твърдица, Елена, Казанлък, Калофер и Пловдив.

От колоездачния съюз запазват правото на промени в маршрута на състезанието, което ще се проведе от 27 август до 1 септември./ Монитор

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram