Ново начало за България

България постигна историческа първа победа над Армения с 1:0 и продължи възраждането си на световната футболна сцена.

Момчетата на Любо Пенев взеха минимален, но изключително важен успех с гол на Станислав Манолев в 44-ата минута.

Това бе и първа победа в световните квалификации. Във втория си мач в квалификационна група „B“ на зона „Европа“ лъвовете победиха пред около 12 000 зрители на Националния стадион „Васил Левски“.

Единственото попадение в мача на Манолев дойде след като Ивелин Попов проби по лявото крило и намери съотборника си непокрит в малкото наказателно поле на Армения.

В 73-ата минута двата тима останаха на терена с по 10 души, след като Светослав Дяков получи втори жълт и червен картон, а Писели от гостите бе директно изгонен. В 77-ата минута тимът на Армения остана с 9 души, след като червен картон за неспортсменско поведение получи и Хазарян.

Селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев заяви след световната квалификация с Армения, че отборът ни остава аутсайдер в групата.

Специалистът заяви, че спечелените четири точки от първите два мача в квалификационна група „B“ не са програмата максимум, но допълни, че е доволен от показаното от отбора срещу Армения.

Той заяви, че съперникът е потвърдил очакванията. Любослав Пенев каза, че мачът се е развил според очакванията на щаба ни.

Селекционерът благодари на публиката.

Наставникът на националния отбор по футбол бе категоричен, че нищо за отбора не се е променило и той остава един скромен тим, който е аутсайдер в групата и продължаваме да играем мач за мач.

Добрите впечатления обаче са на лице…

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram