Новият пилот на „Казанлък Моторспорт” Валентин Георгиев стана 7-ми в клас Х3

Новият пилот на „Казанлък Моторспорт“ Валентин Георгиев стана 7-ми в клас Х3, при автомобилите до 2000 кубика на писта Дракон, където се проведе първия кръг от пистовия шампионат за годината.

Пилотът, който кара за казанлъшкия клуб, се появи на старта със своя автомобил „Тойота Корола“. 12 коли стартираха в неговия клас, от общо 45 състезатели, които пристигнаха край пловдивското село Калояново за първата надпревара на писта за българските автомобилисти.

Шампионатът започва извън традициите на пистата Дракон, като в календара за 2012 г. е записан за второ състезание, след като Велико Търново поиска от националната федерация отлагане на предварително определените дати. Така правото да стартират шампионата се падна на пловдивчани.

Тази събота и неделя ще се проведе втория кръг от Националния шампионат на България – Планинско „Благоевград – 2012“ и открито Балканско, с участието на други двама пилота от Казанлък – Стефан Панчугов и Милен Узунов. Те ще стартират, съответно в клас Х2 и Х3.

Състезанието се организира от Община Благоевград,Българска Федерация по автомобилен спорт и Автомобилен спортен клуб „ДИАМО“.

Дължината на трасето е 4 км с максимален наклон 20% и изкачвания в 3 манша.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram