Нова генерация влиза в националните отбори по волейбол

Бившият треньор на казанлъчанки, сега в екипа на Волейболен клуб „Марица“ (Пловдив), Диян Боюклиев става национален селекционер на отборите до 16 и 17 години, които през тази година ще бъдат обединени в една формация, заради липса на достатъчно кадри.

„Предстои ни много натоварено лято, в което се надявам всички да бъдем здрави, за да можем пълноценно да свършим, всичко заложено в програмата ни. Благодаря на хората, които ми гласуваха доверие и на тези, които се съгласиха да работим заедно“, коментира наставникът.

От думите му става ясно, скоро ще бъдат обявени и плановете за лагер-сбор и тренировки.

От следващата седмица със сигурност започва подготовката за женския национален отбор със старши-треньор Иван Петков. Сред повиканите момичета отново е Мария Кривошийска от състава на ВК „Казанлък“. В разширения състав са включени 23 състезателки, някои от тях са дебютантки, като получават за първи път повиквателни за държавния тим.

Легендата на волейбола Владимир Николов става координатор на всички национални отбори по волейбол. Новата отговорност на Николов е женското направление. Така той ще координира всички – от подрастващите до първите тимове.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram