Никол Пейчинова и „Лъвиците“ с първи успех на Евроволей U19

Националният отбор на България за девойки под 19 години надигра след изключителна петгеймова битка Хърватия с 3:2 (27:25, 24:26, 25:19, 22:25, 18:16 ) в последния си мач от предварителна група 2 на европейското първенство в Осиек (Хърватия). Нашите момичета наложиха волята си след много обрати.

България отбеляза първия си успех на Евроволей след двете загуби от Турция и Франция. Победата ни отрежда трето място в крайното класиране на групата с 2 точки. Домакините от Хърватия завършват четвърти в таблицата.

България и Хърватия продължават с участие във втората четворка на шампионата. По-късно Турция и Франция, които се класираха за финалната четворка ще определят в директен двубой кой ще спечели групата и кой ще заеме второто място.

За родните националки, сред които е очарователната Никол Пейчинова от състава на ВК „Казанлък“, предстоят плейофните мачове за разпределение на местата, съответно за 1-4 и 5-8. Нашите момичета ще се изправят в плейофа срещу четвъртия от група 2. Съперникът ще стане ясен след изиграване на последния мач в другата група на 27 август.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram