На финала-14-ти до началото на 2014-та

Представителния мъжки ФК „Розова долина“/Казанлък/ завърши безславно и без победа есенния полусезон и годината при „аматьорите“, след като загуби с 0:1 у дома от абсолютния дебютант ФК „Евроколеж“ (Пловдив). Доста болни от грип и контузии  „мъчиха” състава на „колежаните“ преди гостуването на стадион „Севтополис“ в Казанлък. За това старши треньорът  Марчо Дафчев направи група от  едва 17 души за последния  17 кръг от есенния дял на първенството в  Югоизточната „ В” футболна група.
   Едва обидно по-малко от 50 зрители наблюдаваха може би най-слабите поредни продукции на „розите“ за това първенство, при слънчево и студено време. За повече от 90 минути домакините отправиха едва два удара към вратата на гостите, като и двата изобщо не уцелиха рамката на вратата. Казанлъчани вече месец  и половина нямаха победа в домакинска среща и сега в третия си шанс се стремяха в последен за годината мач да вземат трите точки. Но очаквано не успяха след вяла и ялова игра, липса на координация и концентрация. Първият плах удар“ бе още в 4-ата минута на мача, когато след неразчетена намеса на вратаря на пловдивчани Апостол Стоянов, топката попадна в краката на заменения по-късно Асен Асенов, но ударът му премина покрай дясната греда на пловдивчани. Гостите стигнаха до победното си попадение при първата си ситуация за гол – след статично положение в 25-ата минута при изпълнение на корнер отляво на вратата на Златко Костадинов футболистът с № 8 на гостите Свилен Щерев с красив удар от въздуха със „странична ножица“ отбеляза във вратата на розите – 0:1. Това не оказа никакво въздействие върху играта на домакините и до края на мача те продължиха да играят апатично,без всякаква идея, с много нерви и неточни пасове. От своя страна гостите пропуснаха поне 3-4 положения да направят победата си по-убедителна, най-фрапиращото от които бе на Росен Колев след удар в 30-ата минута, който капитанът на казанлъчани Боян Нейчев изби от голлинията . „Розите“ имаха само една възможност в 67-ата минута на мача, но отлично изведеният Мартин Чекаров шутира високо над вратата отляво и така пропиля възможността за реми. След   едва 4 победи, 2 ремита и вече 10 загуби / и негативен голов пасив от 17 към 26 гола/, „розите” ще „зимуват“ на 14-то място /след 16 мача от 17 отбора/ с 14 точки в началото на 2014 година. За първи път бе и съботният двубой с абсолютния дебютант тима на Европейския колеж по икономика и управление  с база край река „Марица”, край село Оризари/Пловдивско/.Последният тим  е неизменен студентски шампион/създаден преди 7 години/ и близо седмица преди 8 декември взе в града ни 7 победа , след 7 загуби и също 2 равенства при „аматьорите”. „Розите“ играха така във финалната за 2013 година среща:

Костадинов, Христо Терзиев,Нейчев-капитан,Чекаров, Николай Архипов, Николай Цонков, Георгиев, Христо Паричков /Тонислав Терзиев/, Калайджиев, Апостолов, Асенов / Петров/.

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram