На стадиона стана горещо – 0:6

Въпреки работния ден, множество зрители са на стадиона в Казанлък за дългоочакваното регионално дерби между ФК „Розова долина“ и ПФК „Берое“ – 1/16-финал от турнира за Купата на България.
ФК „Розова долина“ играе срещу „Берое“ в 1/16-финалите от турнира за Купата на България. Старши-треньорът на старозагорци Петър Колев направи множество промени в състава, като „Берое“ излезе срещу „Розите“ със своите резерви, докато казанлъчани нямат много такива, за лош късмет през този сезон.

От казанлъшкия клуб апелираха към феновете да подкрепят отбора с присъствието си на стадиона и да бъдат 12-ия играч на мача срещу тима от елита.

През 2016 г. отборът на „Розова долина“ срещна друг професионален отбор – ПФК „Черно море“ на 1/16-финалите в турнира за Kупата.
Тогава тимът ни отстъпи с минималното 2:1 на отбора на Варна, воден от легендата Георги Иванов-Гонзо. Гостите продължиха към 1/8 финалите в турнира, но съставът на „Розова долина“ успя да затрудни максимално своя съперник. Почетното попадение срещу „моряците“ отбеляза голмайсторът на отбора Емил Рачев.
Мачът тогава се превърна в истински празник за казанлъчани, като близо 1000 души съпреживяха всяка минута на терена с отбора, заслужил бурни аплодисменти на стадион „Севтополис“.

За съжаление, първият гол в срещата днес вече е факт – в 18-та минута „Берое“ повежда с 0:1 с точно попадение на Мирослав Енчев. Георги Динков покачи за 0:2 в 22-та минута. В 36-та Даниел Генов оформи за 0:3 за гостите със зелено-бели екипи. След почивката продължи щурмът на старозагорци. При отсъдена дузпа в 52 минута резултатът вече е 0:4. Наказателният удар изпълни Камара Омар. Французинът отбеляза още едно попадение в мача, а Серкан Юсеин добави шестия гол към сметката на „Берое“ при гостуването на казанлъшкия стадион „Севтополис“ за крайното 0:6. Очаквано, старозагорци продължават в следващия етап на надпреварата, а казанлъшкият тим ще изиграе още един мач на стадиона си тези дни. Предстои поредният кръг от първенството на Трета лига- Югоизточна група. В събота, 25 септември, от 17:00 ч. гостува „Гигант“ Съединение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram