Нашите момичета отиват на суперфинал

Момичета до 13 години на Волейболен клуб „Казанлък“ извоюваха пет победи и допуснаха единствено загуба от „Локомотив“ София по пътя към Суперфинала на държавното първенство за тази възрастова група. Воденият от треньора Методи Маринов отбор стартира с успех на финалния турнир за отборите в група В, на който СК „Багира“ бе домакин от 6 до 8 октомври. Възпитаничките на школата ни започнаха с победа (2:0) над ВК „Хан Аспарух“ Исперих, но допуснаха загуба с 0:2 във втория си мач вчера от състава на „Локомотив“ София, който завърши на първо място в състезанието, следван от момичетата на Казанлък.

До класирането за финалния турнир на републиканската надпревара съставът ни стигна след победна серия в останалите три срещи от програмата. Вчера тимът на „Розите“ би „Родопа“ Смолян с резултат 2:0 и ВК „Тони спорт“ Берковица с 2:1. В последната си среща нашите момичета надиграха категорично волейболистките на „Марек“ Дупница с 2:0  и заслужено продължават в битката за медалите.

Суперфиналът е от 9 до 11 октомври в Панагюрище.  В него ще участват общо шест отбора. „Независимо, че завършваме втори, влязохме в ТОП 6 на България“, коментира старши-треньорът на момичатa U13 Методи Маринов. Той определи турнирът в Казанлък като труден, но и похвали момичетата за положените усилия и класирането на Суперфинала. „Ще дадем най-доброто от себе си“, изтъкна селекционерът.

Жребият за утрешната надпревара ще бъде изтеглен по-късно днес.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram