Нашите колоездачи пожънаха успехи в националните купи през уикенда

Казанлъшкият колоездач Мартин Папанов (КК „Несебър“)взе бронзов медал при мъжете елит на Купа „Камен Станчев“, на името на известния треньор на националния отбор по колоездене на България и на клуб „Левски“ София. Организатор на традиционното колоездачно състезание на шосе в Самоков е софийският клуб „Левски“, осигурил и награден фонд от 1000 лв. за победителите във всяка категория. Националът на ПКД „Цар Симеон“ Николай Генов триумфира с Купата тази година, а второто място остана за Теодор Русев от „Хемус“ Троян.

Трасето бе с дължина от 100 км., като завърши със стръмно финално изкачване на връх „Ястребец“ над Боровец.

Още два медала спечелиха казанлъшки колоездачи от традиционната купа. Николай Чорбаджийски от състава на КК „Розова долина“ – при юношите старша възраст завоюва сребърен медал, а „лястовицата“ Кевин Хаджиев е с трето място при 15-годишните момчета, но на купа „Боровец“.

Още няколко отличия грабнаха казанлъшките колоездачи от купа „Стара Загора“, организирана от местния клуб „Верея“. Папанов отново се качи на почетната стълбичка при мъжете – с второ място е в състезанието. Победител тук стана Ясен Александров от КК „Варна“, а трети е съотборникът на Папанов – Йордан Петров. Владимир Коев от КК „Розова долина“ е с четвърто място в подреждането, а Петър Минчев спечели първото място при „Мастърс“.

Отлично каране и за ветераните на „Лястовица“ Николай Йовчев и Борис Кошев (първи и втори на „Мастърс“). Иван Ангелов е с бронз при момчета младша възраст.

След старта в Стара Загора националът Мартин Папанов се подготвя за участие в поредно тежко изпитание за физиката заедно със състезателите от отбора на България – Обиколката на Камерун. В състава на трикольорите са и Петър Димитров („Несебър“), Николай Генов и Дениз Рузстемов („Цар Симеон“ Пловдив), Георги Лумпаров от отбора на Троян и Борислав Иванов от „Васил Левски“. „Обиколката на Камерун, в 8 етапа, за нас ще е малко предизвикателство да караме на местния климат, но мисля че ще се справим добре“, коментира за РressTV младият казанлъшки национал Мартин Папанов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram