Наше момиче грабна шампионска титла по Граплинг за „СК Аргус ММА“

Шампионска титла от Националното състезание по Граплинг ADCC Bulgarian Open 2020 спечели Теа Арезу от СНЦ „СК Аргус ММА“. Състезанието се проведе на 10.10.2020 г. в град Стара Загора, Спортна зала „Веселин Ханчев“.

Теа взе победата във възрастова категория „Девойки“/до 18  год./, категория 60 кг., като във финалния двубой тя победи по точки своята съперничка.

За Теа Арезу това е трето състезание в рамките на месец и втори златен медал. Тя стана Републиканска шампионка по ММА в своята възрастова група преди месец, а след това участва и на първенството по свободна борба.

В състезанието взеха участие още двама представители на клуба – Християн Чонов и Георги Терзиев. И двамата примериха сили с мъжете, в най-многобройната теглова категория на състезанието -77 кг., с 41 участника в нея. Въпреки добрата си игра, загубиха първите си срещи.

„И за тримата това бе първо състезание по Граплинг. Това не е нашия основен спорт. Той е важна част от ММА и целта на нашето участие бе обиграване и трупане на състезателен опит“, сподели техният треньор Красимир Аладжов, който поздрави и тримата си възпитаници за смелостта да опитват нови предизвикателства и желанието им да се развиват.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram