Надеждите на казанлъшката атлетика с още медали след турнири в Хасково и Стара Загора

С множество медали се завърнаха децата на СКА „Пендарева“ от деветото издание на Детски спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди„, инициатива на Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт.

Поради епидемичните условия, Игрите тази година се проведоха на открито, а събитието бе посветено на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста и е в чест на мс Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец.

В турнира при атлетите (Детски лекоатлетически турнир „Берое“), организиран от СКЛА „Берое“, се състезаваха 300 деца от 14 спортни клуба от страната, родени от 2015 до 2008 година. Възпитаниците на Петя Пендарева и Габриела Тенева участваха с 33 деца, като за някои това беше първо състезание извън Казанлък.
Всички участници получиха медали и награди за доброто си участие, а най-добрите от всяка дисциплина се качиха и на почетната стълбичка.

В началото на октомври младите надежки на казанлъшката атлетика направиха отлично представяне и в турнир на град Хасково. Децата от клуба грабнаха 16 медала. В състезанието стартираха 14 участника от града на розите, родени от 2006 до 2014 година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram