Наградиха Ружди Ружди с почетния знак на президента

Българският президент Румен Радев награди родните спортисти, завоювали отличия в олимпийските игри и параолимпиадата в Токио. Сред носителите на почетния знак на президента е и спортистът от казанлъшки клуб (СК „Даниела Тодорова“) Ружди Ружди. Той спечели сребърно отличие на гюле при параатлетите. Негов треньор е казанлъчанинът Радостин Тодоров.

В японската столица българските олимпийци записаха впечатляващ успех със спечелването на 3 златни, 1 сребърен и два бронзови медала. Отвоюваните в пет спорта 6 отличия наредиха страната ни на 30-о място в крайното класиране по нации, което е огромен скок напред в сравнение с последните 3 олимпийски игри (Пекин 2008 – 40-о място, Лондон 2012 – 51-во и Рио 2016 – 54-то място). 10 български състезатели спечелиха медали, което е една четвърт от състава на спортистите ни в делегацията за игрите.

Отличие за изключителни успехи в спорта и извоювани олимпийски титли, за подпомагане на младите таланти и за огромен принос в спортната слава на България получиха също носителите на златен медал Ивет Горанова, Стойка Петрова и ансамбълът ни по художествена гимнастика: Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова; сребърните медалисти Антоанета Костадинова, Християн Стоянов и носителите на бронзов медал Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

Ружди със своя треньор Радостин Тодоров

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram