Момичетата ни сгазиха „Берое“, нямат загуба за сезона

Младият ни волейболен състав постигна сладка победа срещу вечния си съперник в областта и първенството – тимът на „Берое“, над когото надделя с 3:2 (23:25, 25:18, 25:23, 20:25, 18:16) след повече от два часа игра в поредния кръг на дамската „Демакс лига“. Това е четвърти успех за съставът ни. Момичетата с екипите на „Казанлък“ вече имат победи и над „Славия“, ЦСКА и „Перун“ Варна.

Двубоят с „Берое“ се игра в зала „Багира“, предложи много обрати и адреналин.

Първата част на мача бе напълно равностойна, като се завърза битка за всяка точка, с чести изравнявания, а ролите на водещ и догонващ често се разменяха между отборите.
В крайна сметка „Берое“ успя да се възползва максимално от грешки на защитата ни и поведе след 20-та точка. „Казанлък“ бързо се върна в играта и навакса изоставането си, но гостенките от Стара Загора успяха да измъкнат победната точка, а след 23:25 взеха и гейма.
„Берое“ поведе и във втората част, но скоро се стигна до ново изравняване при 5:5, а „Зелено-белите“, водени от бившия наставник на „Розите“ Диян Боюклиев, продължиха да трупат преднина. За кратко играта продължи на приливи и отливи, но съставът на Казанлък пое инициативата, поздрави се с успех и изравни за 1:1 след 25:18.
Изключително напрегнат бе и третият гейм, като отборите се „гонеха по петите“ до последно. Все пак нашите момичета показаха надмощие и го приключиха с 25:23. Възпитаничките на Борислав Крачанов се бориха като лъвици в следващата част, водеха от самото начало, но влязоха в серия със изравнявания след 17-та точка и в крайна сметка загубиха с 20:25. В тайбрека съставите на „Казанлък“ и „Берое“ отново показаха равностойна игра. В решителните последни минути борбените ни момичета обърнаха мача и след 18:16 записаха нова победа в шампионата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram