Младшата възраст на ВК „Казанлък“ остана със седмо място в края на първенството

Кадетките на Волейболен клуб „Казанлък“ завършиха на седмо място участието си във финалите на държавното първенство за девойки младша възраст, като днес съставът ни спечели мача си срещу „Локомотив 1929“ с 3:0 (25:18, 25:18, 25:15).

За съжаление, тимът от Казанлък записа три загуби в предварителната фаза и остана четвърти в група А, а с това и изгуби шанса си да се бори за медалите в тазгодишната надпревара. Извън състава ни бе ключов състезател, а волейболистките ни попаднаха в групата на „Левски“ и ЦСКА, които са сред претендентите за титлата през този сезон.  Малшанс срещу ЦПВК София на старта, от когото записахме загуба след петгеймов двубой, нанесе тежък удар по достойнството на младите ни „рози“, които не успяха да разгърнат своя потенциал във финалните мачове.

Отборите на „Левски“, ЦСКА, „Перун“ (Варна) и „Бдин Вида“ (Видин) се класираха за финалната четворка в държавните финали по волейбол за кадетки (състезателки, родени 2002/2003 година), които продължават в столичната зала „Сиконко“.

Първият полуфинал ще противопостави отборите на „Левски“ и „Бдин Вида“.  Двубоят е от 15:00 ч. Във втория полуфинал от програмата един срещу друг ще излязат ЦСКА и „Перун“, а мачът е от 17:00 ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram