Мартин Папанов стана шампион и в олимпийската дисциплина на планинското колоездене – ХСО

/Пресс ТВ/ Гордостта на местната школа и бивш състезател на „Лястовица“ Казанлък – Мартин Папанов оглави още едно държавно първенство на Българската федерация по колоездене.

На 23 и 24 юли на Витоша се проведе Държавният личен и отборен шампионат в олимпийската дисциплина на планинското колоездене – ХСО. В събитието се включиха едни от най-добрите ни състезатели, а неочаквано в категорията при мъжете елит на трасето се появи Мартин Папанов, който е сред най-добрите ни колоездачи, но в шосейните стартове. Продължава да пише история и да ни радва с успехите си, но изглежда е готов да покорява и нови хоризонти!

Шампионът на България изпревари на финиша опитни състезатели в планинските стартове като Богдан Стойчев и Станимир Иванов, за да вземе златния медал и купата в дисциплината крос-кънтри олимпик (ХСО).

В края на юни Папанов, който е състезател от отбора на Несебър, се пребори за титлата Шампион на България на шосе в Държавния личен и отборен шампионат по колоездене в Никола Козлево в категорията Мъже Елит и Мъже U23.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram