Мартин Папанов взе сребро от държавния шампионат по колоездене

Казанлъшкият колоездач Мартин Папанов стана вицешампион при мъжете до 23 години на държавното първенство, което за втора година се проведе в Никола Козлево край Шумен. Състезателят на френския отбор “Martigues“ бе изпреварен единствено от представителят на „Левски“ София Цветан Иванов, а бронзовият медал остана за Преслав Балабанов от „Янтра-Исполин“ Габрово.

„Състезанието мина сравнително добре, но малко не ми достигна за първото място. Предполагам че този малък недостатък в спортната ми форма се дължи на падането по време на Обиколката на България и възстановяването след това“, коментира представянето си Мартин Папанов. За него сезонът ще продължи във Франция.


В държавния личен и отборен шампионат по колоездене на шосе участваха 15 отбора членове на Българската федерация по колоездене, 40 мъже, в две в категории, 30 юноши-старша възраст, 10 жени – в категория Елит и 6-ма колоездачи от клубове в Германия, Италия и Франция.

Теодор Русев от състава на „Несебър“ е шампион на България на шосе при мъжете за 2020 г. , след като пристигна на финала с аванс от 20 секунди пред групата, в която бяха Цветан Иванов и Мартин Папанов.
При дамите победата спечели Петя Минкова от (Несебър). Тя дублира титлата си от бягането по часовник в събота. Минкова победи във финалния спринт Цвета Нешева (КК Варна), а трета завърши Мария Гаралиева (Цар Симеон).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram