Мартин Грашев и съотборниците му стартират от днес в Обиколката на Румъния

Колоездачите от „Несебър Шокблейз“ще стартират в Обиколката на Румъния, която се провежда от днес до 9 юни, категория 2.2 на ЮСИ. В групата, която води спортният директор Димитър Господинов, са включени и трима състезатели от Казанлък. Това са Мартин Грашев, Станислав Заралиев и Александър Алексиев. Общо съставът на несебърци се състои от шестима души. Другите колоездачи са капитанът Спас Гюров, Радостин Йорданов и Валентин Стоенчев.

След това състезание, от 15 до 17 юни, несебърци ще карат в Обиколката на Горна Австрия, като целта е място в първата шестица.

Други стартове на тима са отново в Румъния – от 4-8 юли – „Сибиу тур“, 21-22 юли – Обиколка на Централна Европа / 21-22 юли/, Обиколка на Секлерланд /Румъния/ от 9-12 август и участие в Обиколката на Долна Чехия – 18-19 август. Под въпрос е участието на тима в „Балтик тур“ от 22 до 26 август.

През септември обаче отборът ще се включи по традиция в Международната Обиколка на България. За 2011г. Ивайло Габровски, който се състезаваше за Несебър, спечели както индивидуалната, така и отборната победа. Втори остана казанлъшкият колоездач Мартин Грашев, който до последно водеше в надпреварата.

Както вече сподели за радио „Вис виталис“, тази година Грашев ще се опита да задмине успеха от миналогодишното си участие в Обиколката на България, но още по-голямо предизвикателство за него ще бъде участието му в Олимпийските игри в Лондон. Мартин Грашев е сред фаворитите за участие в олимпиадата, като България има възможност да изпрати само двама свои представители. Колоездачът от Несебър вече спечели едно от най-силните състезания от началото на сезона у нас – за купата „Добрич“, донесло му 40 точки за Световната купа.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram