Мариян ни среща с известни футболисти, играе благотворително

Футболната общност продължава да прави благотворителност, напук на кризата. Малко преди обявяването на допълнителните противоепидемични мерки в държавата, са събрани над 500 лева от продажба на спортни екипи, дарени от състезатели, пожелали да запазят анонимно доброто дело. Те са предназначени за лечението на Светлозар Сербезов от Казанлък, който се подготвя за тежка операция в чужбина. Преди часове обещание за дарение направи и футболистът Александър Колев, състезател на казахстанския „Кайсар“, в който се изявява и един от най-успешните български треньори – Стойчо Младенов. Футболният път на Алекс Колев започва от белгийския „Dessel Sport“, а след това носи екипите на „Asv Geel“ (Белгия), „Ботев“ Пловдив, „Берое“, полските „Stal Mielec“, „Sandecja“, „Arka Gdynia“ и „Rakow“.

Колев гостува на казанлъшкия треньор Мариян Василев, мотор на множество благотворителни кампании от последните месеци, в неговия Футболен Podcast с Мариян Василев. Всяка неделя той ще разговаря с известни наши футболисти, треньори и хора от спортните среди. Целта му е чрез инициативата, представяйки историите на известни личности, да покаже на младите хора, търсещи успеха в спорта, че няма невъзможни неща. Победителят в игра пък дарява за добра кауза. Мариян Василев успя да спечели първата словестна битка и така прибави още средства към касичката за Светлозар. Колко са, ще научим скоро, обещава футболният спец, тъй като парите още не са приведени.

48-годишният мъж се нуждае от спешна операция, за която трябва да бъдат заплатени 17 000 лева. Обявена е и банкова сметка. Светлозар е претърпял операция на гръбначен стълб, но тя се е оказала неуспешна, а състоянието му рязко се е влошило. Налага се спешно да му бъде направена втора, която ще се извърши в Турция.

В епизод 2 на Футболен Podcast с Мариян Василев, следващата неделя, гост ще бъде Футболистът на годината в България, двукратен носител на Купата на страната, носител на Суперкупата на България и капитан, любимец на феновете на „Локомотив“ Пловдив Димитър Илиев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram