Малшанс – златен гейм спря похода на „Казанлък“ в Европа

Волейболистките на Казанлък отпаднаха от третия по сила европейски турнир – Купата на претендентите при своето дебютно участие за сезон 2021/2022. Воденият от Атанас Петров тим отстъпи като гост на словашкия „ВП УКФ Нитра“ с 1:3 (22:25, 25:21, 21:25, 16:25) в мача-реванш помежду им. 

В първия двубой „Розите“ надиграха съперника с 3:0 гейма, което наложи изиграването на т.нар. „златен гейм“, след като домакините дадоха сериозен отпор на напористия тим на Казанлък. 

Най-резултатна за нашите състезателки бе Мария Кривошийска с 13 точки (4 аса), Кристина Йорданова се отчете с 12 точки (2 аса, 3 блокади), а Никол Дулева завърши с 9 точки (1 ас).

Сега съставът ни ще може да се съсредоточи върху представянето си в силното дамско първенство на България. След серия от успешни двубои, в четвъртия кръг съставът ни загуби с 3:0 при гостуването си на „Славия“. Тази седмица момичетат почиват, за да съберат сили за двубоя срещу „Марица“ на 3 декември. Мачът с ДКС Варна също ще се играе в декември. Отборът от Казанлък е втори във временното класиране.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram