Любомир Богданов носи сребро от Скопие, Христо – от квалификация в Румъния

Синовете на треньора по таекуондо от Казанлък Николай Богданов бележат успехи с националните отбори в две от състезанията, в които участваха през уикенда.

В Румъния – на квалификациите за Европейските олимпийски игри в Полша, националите ни завоюваха множество медали. Христо Богданов, в категория 58 кг, завоюва сребърен медал. Националите ни тук бяха предвождани от треньора Фарзад Золхадри.

На Квалификациите страната ни се нареди на почетното 2-ро място при жените и трето в общото класиране при мъже и жени. Таекуондото създаде прецедент, изпращайки почти целия си национален отбор на Игрите. Към момента официално по ранкинг са класирани националите ни- Любомир Богданов в кат. – 54 кг. ,Божидар Аврамов в кат.63 кг., Митко Джорджев -68 кг., Калоян Бинев -74 кг. и Николет Костова -49 кг. , както и Калина Бояджиева, която снощи взе квота от Румъния.

В същото време, в Скопие, останалата част от националният отбор, също беляза своя успех на Ранковия турнир G1 – Скопие Оупън. Отличие завоюва и Любомир Богданов – 54 кг, както и Калоян Бинев – 74 кг при мъжете. Треньорът, който води националите тук е световният медалист Влади Далаклиев.

В категория 54 кг. Любо Богданов взе сребърния медал след три победи над Турция с 2:1, срещу Турция с 2:1 и Швеция в полуфинала – 2:0., но отстъпи на представител на Турция във финала. На място го подкрепяше баща му Николай Богданов, който не пропуска възможността да е винаги до Любо, като негов личен наставник за голяма част от състезанията.

Следващите битки на националите ни ще са на родна земя, по време на Европейското Клубно Първенство , чиито домакин е България и ще се проведат в София между 27 и 30 април.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram