Лео от Бразилия с успешен сезон в Казанлък

Юношата на „Атлетико“ (Минейро) Леонардо Гуала игра повече от успешно в първенството на Трета лига с екипа на „Розите“ и затвори устата на скептиците. Бразилският защитник официално дебютира за клуба на Казанлък в мача срещу „Марица“ Пловдив и игра 15 минути за своя тим, печелейки аплодисментите на публиката в града под тепетата.

Бранителят е син на бившия капитан на Арис (Солун) Раналдо Гуала. Бил е състезател на гръцки и италиански отбори от трета дивизия. „Розите“ имаха възможност да картотекират втори бразилски състезател, но трансферът пропадна, заради проблеми с документите му, които не са в унисон с българското законодателство.

Леонардо Гуала е единственият чужденец в отбора на „Розова долина“ и единственият до момента бразилски състезател с картотека във ФК „Розова долина“. Играл е за втория отбор на „петлите“от Бело Оризонте като централен защитник. Той е син на бившия капитан на солунския „Арис“, турския „Бешикташ“ и „Бенфика“/Португалия/ Раналдо Гуала и бе доведен в казанлъшкия клуб от мениджъра Костадин Костов. Гуала-старши вече е на 45 години и е играл в националния тим на Бразилия за младежи до 23 години.

Местната „бразилска“ „роза“ също е дефанзивен играч, в тандем с капитана Митко Вакавлиев. „Лео“, както го наричат на „Севтополис“, рядко грешеше като „стопер“ и се отличава с благ характер и като спортсмен на терена.

Ето и какво казва Леонардо Гуала в първото си интервю за казанлъшка медия с коментар за престоя му тук.

„Харесвам тима Ви. Играе се добър футбол със способен и добър треньор. Е, има разлика с горните дивизии, но и тук футбола е динамичен. Отборът ни от Казанлък е сплотен и показва добри игри със силните отбори в групата. Българският футбол е добър, но има какво да се желае още. Казанлък е малък град с гостоприемни хора, харесва ми тук. Няма я тази динамика от Бразилия, Турция или Гърция. Относно групата и футбола Ви смятам,че ще се развива нагоре. Дано наесен да остана тук и играя или в Казанлък, или в по-горна дивизия“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram