Купата от рицарския турнир остава в Казанлък

Четвъртото поредно издание на волейболния рицарския турнир „Дами на Розата’23“ вече е в историята. Негов организатор е Орденът на тамплиерите, а състезанието се проведе на 14 януари в казанлъшката спортна зала „Багира“ с участието на отбора на домакините, ЦСКА София и столичния „Локомотив“. 

Турнирът в Долината на розите бе за девойки, родени през 2004-2005 години.

След две победи, момичета на ВК „Казанлък“, водени през този сезон от Стоян Гунчев, грабнаха купата на блиц-турнира. След 2:1 със софийския „Локомотив“ /втори в надпреварата/ и безапелационно 3:0 над столичния ЦСКА, тимът ни спечели зимния трофей.

„Упорито и много често двуразово стартирахме тренировки в началото на годината. Наблягаме на физическа подготовка преди мачовете за купа „България“, коментираха от щаба на „Багира“.

След по-малко от седмица, „Казанлък Волей“ ще поднови мачовете си за годината с участие в Турнира за националния трофей. На 21 януари /събота/ от 14:00 ч. в зала „Христо Ботев“ /София / ще се играе първият полуфинал от турнира между тима на Казанлък и ЦСКА (София).

„Големият финал“ е на 22 януари (неделя), от 16:00 ч. в зала „Васил Левски“ в Пазарджик. Веднага след него ще се изграе и финалът за Купа България при мъжете, от 19:00 ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram