Колоездачно състезание за деца в събота

Велосъстезание за ученици организира тази събота Колоездачното сдружение „Розова долина“. В него ще могат да участват само деца на възраст от 10 до 14 години, посочват организаторите на първото си събитие като спортен клуб.

Състезанието е обявено за 23 март от 15.00 часа, със записване час по-рано, и е отворено за участие на момчета и момичета младша и старша възраст (4, 5, 6 и 7 клас). Ентусиастите ще трябва да изминат 800 метра по маршрут в парка до Колодрума. Не сe заплаща такса за участие, посочват от Сдружението, което обединява казанлъшките ентусиасти да популяризират колоездачния спорт сред подрастващите и наберат попълнения в своите редици. Парични награди ще получат всички класирали се на първо, второ и трето място в отделните възрасти.

 

Още един колоездачен старт ще бъде организиран в Казанлъшката Розова долина през март. На самия финал, 31 март, е първото състезание за сезон 2019, на клуб по планинско колоездене „Dark Riders – Казанлък” : ХСО Dark Riders . Трасето преминава през парк „Тюлбето” , а началото и финалът са в близост до Художествената гимназия „Акад. Дечко Узунов”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram