Колоездачен старт предшества събора на левицата

На 26 юли, петък, ще се проведе колоездачното състезание Купа „Васил Дянков“ – Бузлуджа 2019, в което и тази година ще се включат много местни ентусиасти от различни възрасти. Надпреварата и сега започва от центъра на Габрово до Паметника на Свободата на връх Шипка и ще стартира в навечерието на Националния събор на левицата на Бузлуджа.

Състезанието ще се проведе в памет на един от най-големите колоездачни деятели у нас – габровецът Васил Дянков, когото помним от многократните му гостувания в Казанлък за предишни издания на Обиколката на България и при провеждането за емблематични за града на розите състезания.

Стартът ще бъде даден от централния габровски площад, а финалът е на връх Свети Никола и пред Паметника на Свободата, където ще се състои и самото награждаване на призьорите.

Възобновената купа по изкачването на връх Шипка ще се проведе за четвърти път, откакто бе върната към нов живот от Васил Дянков, след повече от 30-годишно прекъсване.

Именитият габровец си отиде от този свят през 2017 година и бе решено да бъде основана награда в негова памет.

Записване за участие в състезанието Купа „Васил Дянков“ – Бузлуджа 2019 ще започне на 26 юли, в 15.00 часа на площад „Възраждане“ в Габрово. Стартът е от 16.30 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram