Кобрата остава претендент за световната титла, Джошуа също с коментар

Шампионът в тежка категория Антъни Джошуа проговори за първи път след отложения мач с Кубрат Пулев на 28 октомври в Кардиф, съобщава Дарик.

Сега британският боксьор ще излезе на ринга на уговорената дата, но негов опонент ще бъде третият в ранглистата на IBF Карлос Такам.

„Винаги съм казвал, че моят треньор ме подготвя не за определен съперник, а за да стана по-добър боксьор. Единственото, което се променя, че вместо Пулев ще изписвам името на Такам в търсачките, както правех през последните три месеца. Знам, че Такам е добър боксьор, но трябва да разбера силните и слабите му страни. Също така трябва да продължа работата си. Това е всичко, което ми е нужно за победата“, коментира Джошуа.

Вчера Кубрат Пулев заяви, че решението да не се бие с Антъни Джошуа за световната титла не е било никак лесно и подчерта, че не всичко е пари. Кобрата пусна специално послание в официалния си профил във Facebook и говори пред Спортно шоу Гонг.

В отговор на появилите се коментари, че приключва с бокса, той заяви, че спира със спорта само за октомври, като остава претендент за световната титла и продължава с пълна сила да гони мечтата си. В типичния си стил Кобрата заяви, че сега още повече има амбиция да се качи на световния връх.

„Приключвам с бокса за този месец. Немският доктор ми каза, 4 седмици възстановяване и след това две седмици по-леко и след това пак с пълна газ и под пълна пара. Ще се прибера. Ще остана още малко тук и после ще се прибера“, уточни Кубрат.

Той коментира още, че има сили да победи Джошуа, но не и с травма.

Промоутърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд коментира ситуацията с пропадналия сблъсък за световната титла срещу Антъни Джошуа, който трябваше да се състои на 28 октомври в Кардиф.
Пулев получи травма, която ще го възпрепятства да вземе участие в мегадвубоя на „Принсипалити стейдиъм“. За сметка на това Джошуа ще се изправи срещу Карлас Такам, който е следващият претендент за коланите.
Зауерланд обаче изрази увереност, че той и тимът му ще успеят да изведат най-добрия български боксьор до световния връх.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram