Клуб „Роза“ стартира участието си в Държавното първенство ІІ ранг със 7 танцови двойки

КСТ „Роза“ ще участва със 7 свои танцови двойки в започващото в събота в София Държавно първенство II -ри ранг. Това е първо за годината състезание на БФСТ за състезатели от 9 до над 18 години.
В същото време националните състезатели от клуба при младежите Атанас Русев – Симона Янева се готвят за участие и в европейското първенство в Испания, което ще се проведе на 27 март. Те ще се включат в напреварата на „стандартни танци“, където са вицешампиони за 2012г. на БФСТ (първи в
ранглистата на „стандарт“ и втори в надпреварата За Купа България за изминалата година).
Наско и Симона вече закупиха билетите си за полета до Испания, а средствата за участието им в първенството на Европа ще бъде подсигурено от Община Казанлък. В него страната ни ще участва с две танцови двойки. Треньори на талантливите казанлъчани са Петър и Ваня Радеви.
В есента на 2012г. Атанас Русев и Симона Янева играха в Световното първенство по спортни танци „стандарт“, което се проведе в австрийския град Шладминг. Те останаха с 39-то място при младежите. Симона е деветокласничка в СОУ „Екзарх Антим І“, а паркетният й партньор е с година по-голям, учи
в Природо-математическата гимназия. Тази пролет им предстои участие и в няколко национални турнира. През март са откритите турнири в Монтана и София, а през април стартира надпреварата За Купа България. Казанлък отново е включен в календара на Федерацията с домакински турнир за КСТ „Роза“ на 11 и 12 май. На 16 ноември е Откритият турнир на Клуб „Киара Н“.

М. Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram