Катерачите ни с демонстрация и призови места на Купа „България“ при децата

През изминалата седмица клуб „Селт“ получи покана от „Приятелите на армията“ да посети стената, изградена на територията на Военното поделение в града. Катерачите на клуба проведоха демонстрация и представиха спортното катерене сред учениците на ПГ по лека промишленост и туризъм, които показаха завидни умения в този спорт.

В съботния ден клуба се включи и в 3-тия кръг за Купа „България“ по спортно катерене за деца до 11 години в град Велико Търново.

Общо 7 малки състезатели от клуба взеха участие и премериха сили с останалите отбори на стената на Великотърновския университет. Състезанието започна с дисциплината „скорост“ и продължи с дисциплината „трудност“. Дебют в 1-ва група, до 7 г. , направи Нора Найденова, която приключи на 4-то място и в двете дисциплини. При момчета до 9 г. Боян Стамов е 9-и, а Марк Стамов – 10-и в двете дисциплини. При момичетата до 9 г. Калина Арабова е 7-ма на „скорост“ и 4-та на „трудност“. В групата до 11 г. при момичета Анна – Мария Бонева – 7-ма на „скорост“ и 14-та на „трудност“, а Ивана Найденова остана 15-та и в двете дисциплини. При момчетата Никола Терзиев е 6-ти на „трудност“ и 8-ми на „скорост“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram