Казанлъшки успехи умножени по седем

7 пъти се качваха на почетната стълбичка  в отделните класове и вдигаха купи  казанлъшките танцови двойки, представители на двата клуба по спортни танци „Роза“ и „Киара-Н“ на проведения Втори национален турнир по спортни танци. Организатори на надпреварата бяха клубът по спортни танци „Киар-Н“ с ръководители Николай Тенев и Антония Каярова, Община Казанлък и Федерацията по спортни танци. В състезанието, събрало емоции, много публика, красота, финес и адреналин, участваха близо 100 танцови двойки от цялата страна, в различни класове и близо 20 клуба. Младите надежди на „Киара-Н”- Иван Матанов и Полина Куцарова станаха втори в клас 11 D/от 10 двойки/, а Персиян Господинов  и Доменика Мирчева  се класираха трети в клас 11 Е в конкуренция на 8 дуета. В клас 18D+D на трето място/от 7 двойки/ е смесената двойка Марко Георгиев от „Киара – Н“ и Гергана Миланова от „Дъга – София“. Първото място  сред 8 двойки в клас 15D спечелиха Валентин Тянов и Теодора Стайкова  от клуб”Роза”, с треньори Ваня и Петър Радеви. В клас 13 С Калоян Бялков и Симона Семова са втори от  7 дуета. Втори места и по-горен клас 15 В спечелиха още и Стоян Петров – Десислава Тенева в клас 15 С/от 7 двойки/ и Иван Томов – Румина Курдова в клас 18 С+С сред общо 6 грациозни дуета.

След специалната демонстрация на  три танца  Атанас Русев и Симона Янева от казанлъшкия „Роза”  получиха и специалните плакети на организаторите – клуб „Киар -Н“.
13 съдии от цялата страна наблюдаваха оспорваната надпревара , продължила над  8 часа в обновената спортна зала „ Багира -Арсенал“ в Казанлък. Очаквайте разширен репортаж за събитието в емисиите на ПрессТВ и радио Вис виталис.

 Краси Ганев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram