Казанлъшки спортисти при президента за параолимпиадата в Токио

Само един от параатлетите на казанлъшкия клуб „Даниела Тодорова“ ще участва в предстоящите игри в Токио в края на август. Олимпийският шампион от Рио 2016 Ружди Ружди и личният му треньор Радостин Тодоров са част от българската делегация. Двамата бяха сред поканените на церемонията в Президентството, на която присъстваха почти всички български спортисти със спечелени квоти и част от параолимпийците.

Страната ни ще участва с близо 40 състезатели в започващите на 23 юли Олимпийски игри, които бяха пренасрочени с година по-късно заради пандемията. В японската столица се очаква да се представим в 13 спорта, сред които традиционно силните за страната ни борба, вдигане на тежести, спортна стрелба, бокс, художествена гимнастика, лека атлетика и др. Олимпиадата в Токио ще продължи от 23 юли до 8 август 2021 г. Параолимпийските игри пък са от 27 август до 5 септември. Ружди Ружди отново ще хвърля от сектора на гюле.

На тържествената церемония по-рано днес Румен Радев връчи националния флаг на българските олимпийци с пожелания за успех на нашите спортисти. „За мен е удоволствие да поздравя българските спортисти със спечелването на квоти за олимпийските игри в Токио. В последните месеци светът преживя много предизвикателства, през това време вие оставахте пример за подражание за младите хора. България е с богати спортни традиции, а олимпийските игри винаги са мост за приятелство. За мен е чест да връча националното знаме на вас – най-достойните, които ще ни представят на олимпиадата,“ заяви в приветствието си президентът на Република България Румен Радев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram