Казанлъшки пожарникари взеха купата и медали по пожароприложен спорт

Отборът на РДПБЗН – Стара Загора спечели 48-мия Републикански преглед по пожароприложен спорт, който се проведе от 30 септември до 2 октомври в Пловдив. В 10-членния състав на дирекцията шестима представят казанлъшката служба. Това са треньорът Димитър Пинтев и огнеборците Георги Георгиев, Христо Пеев, Любомир Пашев, Марин Маринов, Илиян Атанасов, както и Деньо Денев, който е от Казанлък, но служи в РДПБЗН – Стара Загора.
В оспорваната битка за купата на турнира тази година отборът на старозагорската дирекция стана комплексен победител, следван от представителите на Бургас и Плевен. Общо пет са наградите, завоювани по време на състезанието – от четирите дисциплини и индивидуалните победи.
Нашите участници бяха най-бързи и на пожарната щафета 4х100 метра с препятствия, на която отборът финишира за 62, 47 секунди, а втори се класираха плевенчани, с 65,15 секунди. При изкачването с щурмова стълба победител отново стана казанлъчанинът Деньо Денев, с 15,97 секунди. Георги Георгиев пък бе най-бърз на 100 метровата пътека с препятствия.

В края на месеца казанлъшките пожарникари заедно с колегите си от Стара Загора отново ще представят Дирекцията за Купата на федерацията в София -два пъти печелена от служителите на дирекцията.

Републиканските победители в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа“
Републиканските победители в дисциплината „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram