Казанлъшки пилот направи своето завръщане в планинските състезания

След тригодишна пауза Валентин Георгиев отново се появи на автомобилно състезание, изненадващо, воден от амбицията си да се докаже като един от най-добрите състезатели в този доста скъп и изпълнен с предизвикателства спорт. Казанлъчанинът постигна успех – второ място при представянето си в първия кръг на планинския шампионат край Шипка. „Благодаря на всички, които ми помогнаха това да се случи и най-вече на Атанас Божилов, за предоставения автомобил, който е на отбора АРА МОТОРСПОРТ. Нямаше как да не се пусна на домашното трасе, независимо, че тази година няма да участвам в повече състезания, но не устоях на изкушението да карам“, разказа Валентин.

Той финишира втори в клас E1 до 2000 кубични сантиметра на трасето след Иван Влъчков, на когото смята да е конкуренция през 2023 година. С най-добро време 2:55 мин, Валентин Георгиев зае 16-то място в крайното подреждане от 55 участници в надпреварата.

„Времето не беше благоприятно, не останах и очарован от организацията, но това са неща които в момента не ме притесняват, защото моите цели ще бъдат за силно представяне в следващия сезон“, споделя шампионът от Казанлък. За известно време той бе аут от състезанията, но в момента е нахъсан да намери подходящите хора и спонсори, които да повярват в неговите възможности.

„С хегемонията на Влъчков скоро ще бъде свършено“, заканва се с усмивка казанлъшкият пилот. Именно спортната злоба го връща отново в състезанията, възможността за реванш и желанието да донесе още една купа за Казанлък.

Снимки: Deni Pavlova Photography

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram