Казанлъшки боксьор е в ТОП 3 на България

18-годишният казанлъчанин Марио Митев спечели бронзовия медал от републиканското лично и отборно първенство по бокс при мъжете, категория 81 кг. Младият боксьор се състезава за пловдивския клуб „Лаута Арми“ и тренира активно от две години. С представянията си в състезанията се нарежда в тройката при юноши и младежи. Наскоро взе бронз и от републиканското за младежи, провело се в Петрич.

В държавното при мъжете на полуфинала Марио се изправи срещу националния шампион Кристиан Николов, от когото загуби. Казанлъчанинът е трети в своята категория от надпреварата, в която се състезаваха 15 спортисти. Републиканското се проведе в залата на боксов клуб „Ботев“ в Пловдив. 91 боксьори се включиха в състезанието под тепетата. След оспорвани срещи днес бяха отличени и най-добрите републикански шампиони в десетте категории.
В отборната надпревара на първо място бе отличен Боксов клуб ЦСКА. Второто място бе за БК “Бокс за всички”, а на трето – БК “Червен бряг”. На церемонията присъства президентът на БФБокс – Красимир Инински, който лично награди отборните шампиони.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram