Казанлъшките грации завоюваха първите си медали след ваканцията

Гимнастичките на „Розова долина“ взеха първите си награди и медали след лятната пауза. Момичетата на Мариана Ламбова и Милена Калайджиева участваха в дебютното издание на “Diamond cup“ 2021г. в гр. София, организирано от КХГ „София Спорт“. Всички деца от масовия спорт се представиха отлично с трите си композиции, завоювайки златни медали. Ансамбъл деца, родени 2013-2014г., завоюва почетното второ място. В индивидуална надпревара двете дебютантки на отбора – Хрисия Ангелова (2014 г.) и Ива Анева (2013 г.) станаха сребърни медалистки в Б категория. Йоана Митева в А категория на БУ отново остави конкуренция след себе си и стана шампионка.

Вторият ден от турнира „Diamond cup“ също бе изпълнен с емоции и успехи за нашите състезателки. Казанлъшките момичета се конкурираха и заслужиха местата си в класацията. При девойките младша възраст, до 10 години, Божидара Деребеева (2012 г.) се класира четвърта в категория А. Валентина Карацанова в кат. А стана пета на въже и шеста на съчетание без уред при родените 2011г. Селин Каларева (кат. Б) завоюва второто място.

При девойките младша възраст Николета Иванова се класира осма на бухалки и шеста без уред, а Катерина Христова стана девета. Александра Арсова е осмо място без уред и седма на бухалки.

В старшата възраст конкуренцията бе още по-голяма, съобщават от клуба. При родените 2008 г. Елеонора Буковска зае деветата позиция, Румина Николова е осма, Никол Братованова остана седма с топка и пета на обръч.

Габриела Чакръкова се пребори за бронзовия медал и се качи на стълбичката в многобоя и съчетанията на отделните уреди. За Стефани Маринова това състезание беше дебют в индивидуалните изяви и тя успя да се класира седма със съчетанието си с обръч.

Достойно представяне и за момичетата, родени 2007 и 2006 г. Магдалена Петкова се окичи със златото, сребърен медал завоюва Йоана Чолпанова , а Виктория Паскова е с бронз на топка и злато за съчетание с обръч.

Най-опитните казанлъшки грации при жените също заеха призови места. Неделина Неделчева е пета в многобоя, пета с лента и четвърта на обръч. Никол Илучева стана седма на обръч и четвърта с лента. Бронзови медали и място на стълбичката си извоюва Кристина Попова за съчетанието си с лента и в многобой.

Чарът на казанлъшките момичета впечатли организаторите и Николета Иванова получи приз „Мис Красота“.

За състезателките и треньорите тази есен предстоят още изяви и много работа. Идва ред и на най-важното състезание за гимнастичките – Държавното индивидуално първенство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram