Казанлъчанки с бронзови медали на детски волейбол, „Берое“ са на върха

Децата на „Берое“ спечелиха турнира по детски волейбол в Казанлък, побеждавайки на финал с 2:1 състава на Средец „Странджа“. Бронзовите медали заслужиха възпитаничките на казанлъшката волейболна школа с треньор Иван Чолев, които се разправиха с „Любимец“ след 2:0 и завършиха трети в двудневната надпревара, на която градът ни бе домакин на 20 и 21 май.

В потока от 7 участника, казанлъчанки отбелязаха четири победи и загуба в драматичен мач на полуфинала с „Берое“. 10-годишните момичета на „Казанлък“ категорично надиграха състава на Раднево с 2:0, биха „Яворов“ Чирпан с 2:1 и победиха „Любимец“ с 2:0. На полуфиналната среща, по-рано днес, срещу състава на „Берое“, малшанс и резултат 2:1 за старозагорки прати отборът ни на малкия финал, докато „Берое“ порази тима на „Средец“, спечели надпреварата и първата си шампионска титла за сезона.

Най-малките състезателки на ВК „Казанлък“ взеха първите си медали от държавно първенство. „Горд съм с моите възпитанички. За малкото време, в което сме заедно, свършихме много работа. Вчера и днес, а и по време на контролите, които изиграхме, децата показаха, че дори в тази крехка възраст може да играем качествен волейбол. Справиха се чудесно момичетата“, похвали съставът ни Иван Чолев.

„Изключително съм доволна от отношението на децата към играта, не си спестиха усилията. Щастлива съм с първото ни шампионско злато“, коментира треньорката на старозагорки Лариса Китипова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram