Казанлъчани пак са на върха в колоезденето за 2021

Казанлъшката гордост в колоезденето Мартин Папанов и Николай Чорбаджийски бяха наградени на церемонията по отличаване на Колоездач на България за 2021 година. Събитието се състоя вчера в София, организирано от Българския колоездачен съюз. Мартин Папанов взе приза за Колоездач на 2021 при мъжете до 23 години на шосе, а Николай Чорбаджийски е с трето място при юношите-старша възраст за изминалия сезон.

В ТОП 3 при девойките младша възраст е казанлъчанката Тодора Матеева.

Още двама колоездачи от школата на Казанлък получават награди за силното си представяне в състезанията за 2021 г. Петър Чавдаров е класиран на второ място в стартовете на MTB – XC при мъже – елит, а Борис Кашеров е на върха при ветераните. Преслав Кожухаров също бе отличен заради бронз в дисциплината Крос кънтри при момчетата.

Сред наградените е Владимир Коев за третото си място при ветерани за сезон 2020 г., за който награждаването бе отменено поради пандемията от коронавирус. БКС връчи отличията на всички заслужили спортисти и за този сезон.

Състезатели, треньори, спонсори и приятели на българското колоездене се събраха на връчването на годишните награди за най-добрите колоездачи в България в различните колоездачни дисциплини – планинско, пистово и шосейно колоездене.



Последвайте PRESSTV вече и в Telegram