Казанлъчанинът Мартин Папанов с нова победа у дома

След състезанията в Гърция и Сърбия с националния тим, Мартин Папанов ознаменува завръщането си в България с приз от Купа “Милко Димов – Илия Кръстев” в Сливен. Казанлъшкият колоездач победи при мъжете елит в изкачването на връх „Българка“, следван от варненеца Любомир Илчев и състезателя на клуб „Долчини“ Мартин Попов. 13-ото издание на Купата се проведе на 1 май с участието на над 200 състезатели, които се наредиха на стартовата линия за „Изкачване на връх Българка“.

Казанлъчанинът Станимир Стефанов зае третото място при юноши старша възраст и донесе единствения медал в старта за своя клуб „Розова долина“. Съотборникът му Стилян Стойчев е с шесто място при юношите младша възраст. Николаѝ Чорбаджиѝски претърпя два дефекта на велосипеда още преди острия старт и не успя да завърши състезанието. По традиция то се провежда през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев. Организатор е Колоездачен клуб „Сините камъни“, със съдействието на Община Сливен.

Независимо от празничните дни, победителят в сливенския старт Мартин Папанов продължава с подготовката за останалите майски състезания. Още тази неделя ще го видим в Чирпан, където ще се проведе критериум.

Купа Чирпан на 9 май превръща центъра на града в колоездачна арена, а наградният фонд ще направи състезанието доста оспорвано. Организаторите от КК “Верея” са избрали градско трасе в центъра на Чирпан. Състезателите, момчета младша и старша възраст, момичета, девойки, жени, юноши младша възраст, юноши старша възраст, мъже (елит), ветерани до 50 години и над 50 години, любители, ще се надпреварват по трасе, което минава по бул. “Георги Димитров“ към ул.“Георги Данчов” и част от ул.“ Васил Левски”. Една обиколка е с дължина 780 м. Най-атрактивна ще е битката сред юноши старша възраст и мъже “Елит”, които трябва да изминат 40 обиколки – 31.2 км, в центъра на града.

Ето и как Папанов коментира плановете за състезанията у нас и последното си представяне: „След Чирпан ще насоча подготовката си към общ старт на Паничище, ако не бъда извикан отново в националния отбор за някое състезание. Впрочем, „Белград банялука“ мина добре, най-важното без инциденти. Лично не съм доволен от представянето ми, защото състезанието беше с лек профил, което предразполагаше по-добро класиране, но поради невнимание и недостатъчна концентрация “изпуснахме” ключовия момент.

Казанлъчанинът финишира 12-и в генералното класирането до 23 г. и бе похвален от координатора на националния отбор Радослав Константинов за доброто си каране в чужбина.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram